Sofias TCM-klinik

Fokus på dig!

Mina behandlingar 

Första gången vi träffas bokar jag in två timmar för att vi ska prata igenom vad du vill ha hjälp med och för att kunna lägga upp en behandlingsplan. För alla behandlingar därefter bokar jag en timmes tid för att  i lugn och ro behandla dig på bästa sätt.  

Vill du ha ansiktsmassage - Naturligt Facelift, så räcker det att bara boka en timme, även om det är första gången du kommer.

Hur många behandlingar som behövs beror på vad du behöver ha hjälp med, men också hur snabbt du svarar på behandlingen. Generellt kan man säga att enklare besvär ofta behöver 5 behandlingar och andra besvär kan man behöva behandla 10 gånger eller mer. Akuta problem behandlas oftare för bättre effekt.

Kontakta mig gärna för mer information! 


 

Behandlingar


 Akupunktur (kinesisk akupunktur) är en teknik där jag använder mig av tunna nålar (eller laser om du inte gillar nålar) med syfte att stimulera kroppen till självläkning, genom att balansera kroppens energier. Du ligger på en massagebänk när jag behandlar dig. Akupunktur används vid olika smärttillstånd i kroppen, men även med avsikt att behandla obalanser i form av andra fysiska eller psykiska besvär. Många kommer även med syfte att balansera kroppen för att förebygga obalanser i kroppen. 

Ansiktsmassage, Naturligt Facelift är en varsam och behaglig ansiktsmassage som inriktar sig på att lösa upp spänningar och ge ansiktsmusklerna ett riktigt lyft, samtidigt som du blir avslappnad. En mycket uppskattad behandling hos mig. Detta är även en utmärkt behandling att ge bort som present till någon som du tycker behöver en lugn stund.

Energimassage härstammar från Japan och är en massage som bygger på Akupunktursystemet. Ofta har vi i vardagslivet tillgång till för lite energier. Energimassage är bra för att sätta fart på kroppens energiflöden. Blodcirkulationen stimuleras, genomblödningen i musklerna ökar och lymfsystemet aktiveras. Alla har nytta av behandlingen. Speciellt välgörande är den för dig som har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Massagen ökar också din kroppsmedvetenhet. Du sitter framåtlutad, med kläderna på, i en speciell stol som ger en avslappnad ställning. 

Gua sha har används i urminnes tider till husbehov i Kina för att behandla värk och exempelvis förkylningar. Det är en skrapmetod där man använder ett verktyg för att lösa upp blockeringar i kroppen med mera. Den används framför allt i syfte för att bli av med värk som man har haft länge. Detta är en vanlig metod som jag använder för att behandla nacke och ryggbesvär. Det finns sjukhus i Kina som har Gua sha som behandlingmetod.

Koppning är en gammal behandlingsform där man genom att använda koppar skapar ett undertryck, detta ökar cirkulationen i bindväven och leder till utrensning av slaggprodukter. Koppning upplevs ofta som skön och effektiv metod för att bli av med muskelknutor med mera. Man behandlar även celluliter samt behandlar ryggvärk för att nämna några användningsområden. 

Tuina är kinesisk medicinsk massage som har mycket lång tradition i Kina, där den även används på sjukhus. Tuina kan utföras med kläderna på. Du ligger på en massagebänk och får en behandling som är utformad för att passa just dig. Syftet är att lindra muskelspänningar, nackspärr, ont i skuldrorna, ischias med mera. 

Öronakupunktur har rötter både i öst och väst. Används med syfte att minska många smärttillstånd, men även till olika typer beroende exempelvis rökning. 

Öronljusbehandling är avslappnande och befriande, en skön stund helt enkelt, fungerar via skorstenseffekt. Jag har för närvarande fem olika dofter att erbjuda exempelvis ros och lavendel.

Örter används ofta enligt traditionell kinesisk medicin. Ibland enbart eller i kombination med exempelvis akupunktur eller Gua Sha. Jag använder mig av patentmediciner som är ekologiska.